Bistronomique Fantastique. Van 28 augustus tot en met 12 september bundelen Fundamental en wijnhandel Lolo Vins hun krachten voor een reeks diners waarin natuurwijnen en gerechten met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten centraal staan.
Van atelier naar pop-up
Fundamental, opgericht door Merel Beelenkamp en Bastiaan Kalmeyer, staat bekend om kleinschalige chef’s table-diners vanuit hun atelier in het Nieuwe Westen. Daar ontwikkelen zij menu’s geïnspireerd door Nederlandse landschappen en seizoenen. Voor deze pop-up verplaatst het duo hun concept tijdelijk naar Het Industriegebouw.
“Met dit project willen we dat zomerse, vrije gevoel nog even vasthouden. Onze gerechten zijn altijd een vertaling van de natuur om ons heen, van zilte groenten tot kruiden en paddenstoelen,” aldus Beelenkamp.
Wijn met een verhaal
De wijnselectie komt van Laurens Bagnalasta van Lolo Vins, een natuurwijnimporteur die in 2022 van start ging. Hij kiest wijnen die passen bij de gerechten van Fundamental en vertelt tijdens de diners over de wijnmakers met wie hij samenwerkt.
“Natuurwijn laat altijd iets zien van de plek waar het vandaan komt. Dat verhaal nemen we mee aan tafel,” zegt Bagnalasta.
Het Industriegebouw als locatie
Het Industriegebouw, dat dit jaar zijn tienjarig bestaan in de huidige vorm viert, fungeert voor de gelegenheid als gastheer. Volgens directeuren Desiree van den Wittenboer en Eva Sharo sluit de pop-up aan bij de diversiteit die het monumentale pand kenmerkt, waar ondernemers, architecten en creatieve studio’s samenkomen.
Bistronomique Fantastique is geopend op 28, 29 en 30 augustus en 4, 5, 6, 11 en 12 september aan de Goudsesingel 204 in Rotterdam. Reserveren kan via de website of sociale kanalen van Fundamental.